HTML

Freeland 1.0

Majdnem beikszeltem itt fent a kis kockát: lehet, hogy ami ebben a blogban lesz, annak ellenére, hogy az én blogom nem fog erőszakot tartalmazni. De felnőtt tartalmat igen. Sok minden lesz itt, de elsősorban a saját kis "virtuális királyságom" megteremtésének lépéseit. Egyenesben naplózom, ami Freeland-ügyben történik. Nem igérek semmit, kivéve - és ezt is csak magamnak, - hogy törekszem a hiteles személyes kommunikációra, vagyis őszintén, egyes szám első személyben írom, ami történik velem. Felnőtt embereket keresek - "felnőtt tartalom" -, azaz olyanokat, akik 100%-ig felelősséget vállalnak a sorsuk alakításáért. Akik keresik, hogy hogyan járjanak azon az úton, amelyet Isten kijelölt a számukra a születésük előtt, és akik úgy érzik - vagy szeretnék úgy érezni, - hogy Isten tenyerén élnek. Tudom, minden szót meg kéne magyaráznom, de hát erre lesz a blog. Úgy hogy most abbafejezem, 2011. február 19-én, hajnali 2 órakor, Zsuzsanna napján. Éljen és virágozzék Freeland, egyszemélyes virtuális királyságom, ahol én vagyok a Király. :)

Friss topikok

Globallshare / Initation

2013.03.09. 11:31 dtj

Hi, do you like this solution? They give shares for 5 free members.
http://www.globallshare.com/regen1082765.html also in Russian!

Szólj hozzá!

Címkék: Globallshare

5 éve keresem és most megtaláltam

2012.07.05. 01:54 dtj

Az ideális online vállalkozást:

Http://startnap.com/zeekrewards

Szólj hozzá! · 1 trackback

Occupy Seattle

2011.11.03. 10:18 dtj

További videókhoz kattints ide!

Az Occupy Seattle honlapja.

Szólj hozzá!

Címkék: seattle occupy

Freeland tájékoztató*

2011.07.13. 09:22 dtj

Watch live streaming video from telkes at livestream.com

*40 perc, folyamatosan ismétlem.

Szólj hozzá!

Címkék: tájékoztató telkes freeland

Felelősség a Földért

2011.06.05. 23:46 dtj

Szólj hozzá!

Freeland, fully documentated!

2011.05.31. 00:02 dtj

 

 

Mániám lett a dokuemntálás. Küldetésemnek érzem, hogy terjesszem a dokumentálás szokását, annak olcsó és hatékony eszközeit, mert annyi előnye van, hogy alif lehetne felsorolni. (Azért majd meg fogok próbálkozni vele.)

A héten - insa Allah - megérkezik Amerikából az a kis kütyü, amelyet rá kell illeszteni a kamerára a külső mikrofon helyére egy erre a célra kialakított kengyelbe, és a ketyere wifin keresztül élő tévéadást nyom az internetre. Magyarul, mindenhonnan, ahol van wifi, élő tévéközvetítést lehet adni, kb. 10.000 Ft-os óránként önköltséges áron.

Gondolj bele, milyen nagy a küszöb, mennyire "nehéz" eljutni egy személyes rendezvényre, főként vidékről. Komoly tétel az utiköltség, és persze a járulékos költségek, bár sokakat láttam már tréningek szünetében hazait falatozni, hogy így ne kelljen büfét vagy éttermet igénybe venni. Mindezzel együtt azt hiszem nem tévedek, hogy minden résztvevővre legalább 3 másik jött, aki nem ment el, "pedig"... Nos, ők a célcsoportja a videós közvetítésnek, az online tévéadásnak és a videokonferenciának. Az előadónak az óránkénti 10.000 Ft csekély plusz költség, viszont egyből megháromszorozza (ez most becslés, meg lehet majd mérni a tényleges arányt) azoknak a számát, akikhez el tudja juttatni az üzenetét. Nincsenek többé fizikai határok, országhatárok sem, egyszeriben az egész világ a piacunkká válik.

A videotelefonálás már majdnem olyan, mint egy személyes találkozás.

Egészen más élmény látni a másik arcát, az arckifejezésének változásait, a tartását és a mozgását, a finom, nem is tudatosítható "jeleket", amelyek végeredményeképpen nem csak ésszel értjük, hanem "érezzük is" a másikat.

Érdekes módon a videó használatával kapcsolatban - úgy látom, - megoszlanak a vélemények, és ez a megosztottság a videotelefonálásra is érvényes. Vannak, akik alig várták, hogy létezzen, készen állnak a használatra, mindenféle kreatív felhasználáson törik a fejüket. Ez a 10%, ebben az úttörő időszakban ők az én célcsoportok, ők lesznek a mozgalom jövendő vezetői. A feladat az, hogy néhány hónapon belül elérjük a havi 1 milliós jövedelmet, onnantól nyugisabb, biztosabb, "tutibb" érzés a folytatás, gondolom, ezt el tudod képzelni. "Csak az első milliómról ne kérdezzenek", szól az elhíresült modás (ki mondta?), én meg azt mondom, pont az első milliót kell megkérdeznek mindenkitől. Ahogy a rakéta kilövésénél is az első percek a legizgalmasabbak, amikor szemmel látható hatalmas energia árad ki a fúvókákból és remeg az egész szerkezet, de másodpercekig még csak meg sem mozdul. Aztán persze mégis csak mozdul, először alig láthatóan, aztán egyre biztosabban és gyorsabban. Pár perc múlva már csak távolódó csillogó, fénylő pont az égen, a Földről nézve.

Ilyen egy hálózat indulása. A legelső ember felkutatása a legnehezebb, és hasonlóan nehéz az első 2-3 jó munkatárs megtalálása is. Hallani sztorikat, hogy később "gyémántok" száznál is több prezentáció után jutottak el csak az első belépőig.

A hálózatépítés első éve a kulcs:  a legtöbben (90%) itt véreznek el, érhető, ha a könyvben külön fejezetben foglalkozom "az első év: próbatételek sora" témájával annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a túlélők aránya.

Magam is lassan indulok, nagyon rákészülök, túlzottan is "biztosra" akarok menni, és semmiféle sales trükköt és kommunikációs ügyeskedést nem vagyok hajlandó alkalmazni. Mégis érzem, hogy ez nagyon menni fog, egyszerűen azért mert SZUPER dolog videózni és videotelefont használni, és videofelvételeken dokumentálni az eseményeket. Úgy érzem, felfedeztem valamit ezzel a dokumentálással, és ha a homeopátia képes volt arra, hogy sikeres szakmává, üzletté tegye magát, akkor ezt meg lehet csinálni a dokumentálással is. Itt is, mint mindenhol, csupán az ügyfél fejével kell gondolkodni: HELYETTE kell kitalálnom, mint a tanácsadójának, hogy miképpen használja fel a "transzparencia technikákat" a személyes arculatának megteremtésére (fejlesztésére) és arra, hogy sokan figyeljenek rá: legyenek vevők az üzeneteire.

Értékes tudás ez, szinte felbecsülhetetlen érték. Egy 1 napos Dale Carnegie tréningért már 20 éve is megérte 300.000 Ft-ot fizetni, Brian Tracy könyvein és Főnix szemináriumán pedig tízezre nevelkedtek, és tették magukévá a siker megtanulható tényezőit.

Freeland az első olyan projectem, amely mr az új módszerekkel, "full" dokumentált. Az ötlettél a sikerig hitelesítve követhető a sorsa, a fontosabb szereplők viselkedése, kommunikációja, a közönség reakciója és minden más folyama

Szólj hozzá!

Körkérdés: Milyen világot szeretnél?

2011.05.28. 07:50 dtj

Freeland 2.0

Milyen lenne az a világ, ahol igazán otthon érezném magam?

Freeland - számomra - a kérdésre adott válaszról, pontosabban a sok közül az egyik lehetséges válaszról szól, az én válaszomról. De érdekel a tiéd is: Neked milyen az ideális világ?

Szólj hozzá!

Élet a szigeten

2011.05.13. 10:05 dtj

Szólj hozzá!

Milyen legyen az a sziget? (Célkitűzés gyakorlat)

2011.05.04. 10:49 dtj

Szólj hozzá!

Címkék: gyakorlat célkitűzés

Alapkönyv, kötelező olvasmány mindenkinek, aki levegőt vesz

2011.05.02. 11:54 dtj

Szólj hozzá!

Címkék: célok cél bagolyvár célkitűzés csodalámpa alapkönyv

Vári József

2011.05.02. 01:16 dtj

Szólj hozzá!

Címkék: vari jozsef

Top12 video

2011.04.23. 06:27 dtj

(Zárójelben az első 24 órában elért nézettség.)

1. Vajon mekkora lesz... (15)

2. Miért jobb a SiteTalk... (13)

3. Végre szerelme vagyok (17)

4. Úgy érzem, ez menni fog (19)

5. 2 perces meghívó (30)

6. Széll Kálmán (17)

7. Buborék módszer (22)

8. Hawkins skála (16)

9. 10-ből 7 (46)

10. Elolvassam vagy nem olvassam (16)

11. Hol tart ma a network marketing Magyarországon? (25)

12. Bondár Krisztina hálózatos története (16)

Szólj hozzá!

A csésze

2011.04.16. 11:51 dtj

Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat, különösen a teáscsészéket. Az egyik kerámia üzletben megláttak egy szép csészét.

A férj megkérdezte az eladót: - "Meg szabad néznem ezt a csészét? Még sosem láttam ennyire szépet." A boltos a kezébe adta, és miközben csodálta a mesteri alkotást, a csésze, legnagyobb meglepetésére megszólalt:

- Nem érted, hogyan lehetek ennyire szép?Tudod, nem voltam mindig teáscsésze. Volt idő, amikor vörös voltam és agyagnak neveztek. Mesterem kiásott, megdolgozott, összelapított, meggyúrt újra és újra, én pedig üvöltöttem a fájdalomtól! - Hagyj békén!- üvöltöttem, de Ő csak mosolygott, és így szólt: - Még nem. Aztán egy gyorsan forgó korongra helyezett és én hirtelen csak forogtam, forogtam, forogtam, körbe-körbe. - Állíts meg! Szédülök! - kiabáltam, de a Mester csak ingatta a fejét és azt mondta: - Még nem.

Aztán betett a kemencébe.Sosem éreztem olyan forróságot! Csodálkoztam, miért akar megégetni. Sikoltoztam. Ki akartam jutni. Láthattam a Mester arcát az üvegen át, és leolvashattam ajkáról, ahogy a fejét rázta: - Még nem. Végül az ajtó kinyílt, kitett a polcra. Hűlni kezdtem. - Most már jobb. - gondoltam.

Aztán mindenütt befestett. A festék szaga rettenetes volt. Undorodtam tőle. - Hagyd abba! Hagyd abba! - kiáltottam. De csak ingatta a fejét: - Még nem. Aztán hirtelen újra visszatett a kemencébe. Nem ugyanabba, mint először. Ez kétszer olyan forró volt. Úgy éreztem, megfulladok. Könyörögtem, mindent megbántam, sikoltoztam és sírtam. Közben láttam, amint rázza a fejét, és azt mondja: - Még nem vehetlek ki. Tudtam, nincs többé remény. Végem van. Kész voltam rá, hogy végleg feladjam, mire kinyílt az ajtó. A Mester kivett, és újra a polcra tett.

Egy órával később elém állított egy tükröt és azt mondta: - Nézd meg magad! Amikor a tükörbe néztem, alig tudtam hinni a szememnek: - Ez nem én vagyok, ez nem lehetek én!?! - hitetlenkedtem. Ez gyönyörű! Gyönyörű vagyok! - kiáltottam. Szeretném, ha emlékeznél arra - mondta - tudom, fájt, amikor gyúrtalak, gyömöszöltelek, de ha nem teszem, kiszáradsz. Tudom, hogy szédültél, mikor a korongon forgattalak, de ha megállítom a korongot, szétmorzsolódsz.

Tudom, hogy elviselhetetlenül forró volt a kemencében, és nem értettél, miért teszlek oda, de ha nem teszem, megrepedsz. Tudom, hogy rettenetes volt a szag, amikor bevontalak mázzal és befestettelek, de ha nem teszem, akkor sosem erősödsz meg, és nem lesz színes az életed. És ha nem teszlek újra vissza a másik kemencébe, nem élhettél volna sokáig, nem lennél elég erős. Befejeztelek. Olyan vagy, amilyennek elképzeltem akkor, amikor hozzáfogtam a munkához.

Néhányan a kemencében vagyunk, üvöltve, sikoltozva: "Engedj ki!". Néhányan épp színesedünk, és ez kellemetlen, majd megőrjít. Néhányan körbe forgunk, és nem tudjuk, hol vagyunk. Csak azt kérdezzük: "Mi történik velem?" Minden olyan zavaros. De Ő tudja, hogy mit tesz. Bízz benne!

Szólj hozzá!

Címkék: tanmese

Hazugság vagy füllentés?

2011.04.14. 03:10 dtj

Vajon hányszor kerülünk hasonló helyzetbe?

A hazugság szó gyermekkorunk óta rossz érzést szül bennünk, bár egyes kutatók szerint már 3 éves korunk óta élünk vele. Hazugságkutatók állítják, hogy minden ember hazudik. Átlagosan naponta százszor. Ezeknek a mellébeszéléseknek a nagy része olyan jellegű, mint a fent említett órás történet. Önvédelmi hazugságok. A Bécsben élő, magyar származású kutató, Peter Stiegnitz szerint bizonyos esetekben fontos és szükségszerű is. Állítja, hogy hazugság nélkül nem lehet élni.
 
Peter Stiegnitz szerint: ”Sokkal fontosabb az erkölcsi határ kérdése. Ez ott húzódik, hogy magamnak vagy másoknak a hazugsággal tudatosan ártok-e vagy sem. Ezt a határt nem lenne szabad átlépni.”

Tovább a teljes íráshoz.

Szólj hozzá!

Címkék: hazugság fülletnés stiegnitz

Mit jelet számodra Freeland?

2011.04.06. 20:37 dtj

Nagyon érdekel a válaszod! Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket kérdezek, és a kérdőíveket főként azoknak ajánlom, akik hálózatot épjtenek, vagy ha nem, akkor minden vágyuk, hogy egyszer így tegyenek.

Kérdőívek oldala.

Szólj hozzá!

Freeland - ahol mindenki király :)

2011.04.05. 05:32 dtj

Freeland - Szabad Magyar Királyság - egy virtuális ország. Ha látogatást teszel benne, jó, ha tudod, mik itt a játékszabályok. Blogja.

Az internetezők 65%-a pénzkereset utat kutat. Ha te is közéjük tartozol, ezt a blogot érdemes figyelmesen áttanulmányoznod. Ha már hálózatépítő vagy, akkor ezt ne hagyd ki, gondosan válogatott gyűjtemény az interneten elérhető legjobb oktató és motiváló anyagokból.

Ha kifejezetten az érdekel, hogy konkrétan mit és hogyan dolgozom, akkor a Munkanaplómat ajánlom becses figyelmedbe.

Ha a nem nyilvános információk is érdekelnek, iratkozz fel heti hírlevelemre! (Ez a lista már 2000. február óta működik, és ebben a percben 196-an vagyunk rajta. Minden szombaton reggel küldöm a listát az új videókról, és persze a híreket, ha történt valami "nem nyilvános érdekes".)

Szintén minden szombat reggelre frissítem a NetSzemle online tévéműsorát, amely aztán (átlag 1,5-2 órás hosszban) folyamatosan megnézhető az egész hét során. Ezt a csatornát szeretném egy "közösségi televízióvá" fejleszteni, esti híradóval, ahol mi magunk "dobjuk össze" a nap során felvett videós anyagokból a legfontosabbakat és a legérdekesebbeket. A szerkesztőség most és ezután is a Youtube-csatornám, ide minden videót felteszek és figyelem, hogy melyik lesz a "leglájkoltabb" általatok. Ők mennek aztán a heti műsorba.

Mindenütt, de leginkább a Facebook-oldalamon érdemes kérdezned, ha bárhol elakadsz vagy csak felmerült benned valami.

A héten megyek a RádióQ-ba, remélem lesz alkalmam érthetően kifejteni, hogy mi is akar Freeland lenni. Nem is könnyű kitalálni egy olyan világot, ahol valóban szabad vagyok, és csak rajtam múlik minden, az első szabad magyar királyság királyán. Egy virtuális országban, ahol mindenki király.

Arany magyar gyökereink. - A gazdagság bölcsessége.

Tetszik ez a bejegyzés?

 

Szólj hozzá!

Fontos neked az anyagi függetlenség elérése?

2011.04.04. 21:35 dtj

Ha azt mondod, igen, fontos, akkor érdemes átnézni ennek a blognak az anyagát, és azok gyűjteményét!

Ha kérdésed van, keress meg, a legegyszerűbb ezt a Facebookon megtenni.

Szólj hozzá!

Az átmenetről

2011.03.19. 20:11 dtj

Szólj hozzá!

Könyvek

2011.03.14. 04:15 dtj

Szólj hozzá!

NetSzemle 2011/7.

2011.03.13. 10:05 dtj

Watch live streaming video from netszemle at livestream.com

Szólj hozzá!

Online rádiók

2011.03.13. 09:11 dtj

Szólj hozzá!

Freelandi Figyelő 0.8

2011.03.10. 23:39 dtj

Ez egy még nem létező lap. Most találtam ki. Célja a nevében. A figyelem - pontosabban a megértő figyelem - gyakorlása és dokumentálása.

Közösségi szerkesztésű: folyamatosan közli tanulságos események, élethelyzetek, teljesítmények, vállalkozás, különféle sikertörténetek beszámolóit, amelyeket aztán az olvasók amolyan how-to könyvként tudnak felhasználni. Best business practices of everything. Avagy: How to reach your goal of everyhing (goal).

Mi történik egy cikkel vagy videóval, ha feltöltöd?

1. Először is hamar látszik, hogy

- hányan nézték meg

- hány ember lájkolta (%)

- hányan kommentelték

- hányan lájkoltak kommenteket (%)

- top 10 lájkoló, kommentelő

2. Minőségi mutatók videó esetén:

- hány % nézte végig

- mennyi időt töltöttek átlagosan a videóval

- hány % lájkolta

3. Felhasználási adatok

- hányan hivatkoztak rá linkelve a videót (%)

- hányan illesztették blogba (%)

- hányan osztották meg közösségi oldalon (%)

- hányan használták fel remixben, bármilyen újraszerkesztett videón (%)

4. Freeland / NFL adatok összehasonlítása

- "Tagja ön Freelandnak?" igen - nem

5. A videó kreatív, a fentiek egyikébe sorolható felhasználása

6. Szavazások, kérdőívek

- Példa: Mennyire azonosak a céljaink?

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Melyik csoportba tartozol?

2011.03.07. 02:17 dtj

1. „Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud: ő együgyű, és hagyjátok békén!
2. Aki nem tud, és tudja, hogy nem tud: ő okos, és tanítsátok!
3. Aki tud, és nem tudja, hogy tud: ő alszik, ébresszétek fel!
4. Aki tud, és tudja, hogy tud: ő bölcs, és hallga...ssatok rá!”

Forrás.

Szólj hozzá!

Milyen jövőre kell felkészülnünk?

2011.03.06. 23:56 dtj

Faith Popcornról, Amerikai egyik leghíresebb trendkutatójáról beszélek jó pár évvel ezelőtt. Érdemes azzal a füllel is meghallgatni ezt az előadást, hogy vajon mennyi valósult meg már ezekből a jóslatokból. Igazak a trendek? Mi az, amit ma másképpen kéne mondanom?

Nem felesleges a kérdés, újra fel szeretném dolgozni a "jövőkutatás" témáját, szeretnék igazi jövőkutatóval beszélgetni (ismersz jót?) annál is inkább, mert szeretném magam látnokká fejleszteni. Úgy értem, üzleti látnokká. Mint a cégek tanácsadója, tisztes óradíjért*. Jobban izgat, mint hogy király legyek, lehet, hogy keresek magam helyett valakit, aki néha helyettesít. Ám a döntéseket akkor is én hozom, ő "csak" a dublőröm lesz: a döntések felelőssége 100%-ban az enyém. Lásd még a 100%  felelősség elvét!)

Vizsgatétel lesz!! (Alapelvek.)

Szólj hozzá!

A Youtube.com/telkes aktuális számai

2011.03.06. 21:45 dtj

Feltöltött videók: 829
Videomegtekintések: 474.895
Kedvencek: 22
Csatorna típusa:
Csatornamegtekintések: 8.851
Feliratkozók: 114

Azért teszem ezt ide, mert az "Támogasd az erősebbet!" elv alapján a legnézettebb csatorna további erősítésére törekszem.

Neked mond valamit ez az elv?

Szólj hozzá!